2012. április 19., csütörtök

Wikileaks: áttörés vagy Átverés?



Elöljáróban: Mindazok számára, akiknek az érvelésem nagyon elrugaszkodottnak hangzik, javaslom a "Legyél Képben" című film megtekintését.


Letöltés:
Eredeti film (wmv, 700mb): link
Magyar Felirat (srt): link
Magyar Transzkript (txt): link
Feliratozott film (mov, 700mb): link Ez éppen abban segít, hogy tudjuk megkülönböztetni a félrevezetéseket a valódi infóktól. Sokszor az egyszerű kérdés, "Qui Bono?", "Ki profitál a dologból?" segít helyretenni a fejünkben a dolgokat.





Amikor először hallottam a Wikileaks-ről, nyáron, amikor az afganisztáni háborúval kapcsolatos információkat hozta nyilvánosságra, még nem nagyon tudtam hová tenni őket. Komoly tényfeltáró szervezetnek tűntek, és úgy tűnt alaposan kidolgozott módszerrel, mind jogi, mind szoftveres háttérrel rendelkezve igyekszenek eljuttatni hozzánk az igazságot. Ez rendkívül ígéretesnek hangzott, mivel talán nem mondok újat vele, hogy a teljes média palettán alig találni ma már olyan helyet, ahonnan nem a tömény kamu jön. Ami viszont már akkor gyanúra adott okot, az az volt, hogy legnagyobb újságok is bőszen cikkeztek róla, ráadásul némelyik olyan szalagcímeket közölt, hogy "A világnak szüksége van a Wikileaks-re" stb. Ha egy igazi leleplező szervezet lenne, a médiának inkább félnie kellene tőle, mint a tűztől... Gyanúm csak tovább erősödött, mikor Julian Assange-ot még egy "TED Talk"-ra is meghívták, ráadásul ebből azt is megtudhattuk, hogy okkultista családból származik.

A decemberi események és a kibontakozó szexbotrány viszont feltette az i-re a pontot, és elég egyértelműen bebizonyította, hogy a Wikileaks is egy belső munka (szándékos szivárogtatás), mint ahogy szeptember 11. is az volt. Ezúttal nem fizikai támadást, hanem online támadást rendelt a CIA, mert ezúttal nem a fizikai jogainkat, hanem az internet jogainkat akarja elvenni. Természetesen nem kell feltétlenül egyetérteni, de ami fontos, hogy járj utána az információknak, és magad alakítsd ki a véleményedet, ne bízd magad a médiára.



Julian Assange
Csak hogy érezzétek, hogy miért tartom furcsának az egész média cirkuszt Julian Assange körül, hadd emlékeztessek mindenkit mi történt William Cooper-rel, az egyik legismertebb amerikai igazságkutatóval, a Behold a Pale Horse c. könyv szerzőjével még 2001-ben. Ekkor már úgy érezték fenn, hogy nagyon útban van, amiért sorozatosan szivárogtat ki belső információkat a szabadkőművesekről, az Új Világrendről és akkortájt már szeptember 11-ről. A "probléma megoldásaként" szimplán odaküldtek egy speciális rendőrosztagot, akik trükkösen kicsalták a házából (úgy tettek, mintha fiatalok randalíroznának a ház előtt), majd amikor kijött odakinn egyszerűen lelőtték.
Allítólag fegyvert rántott, ami azért nem teljesen állja meg a helyét, mert a golyót a hátába kapta. Sokkal inkább úgy tűnt a holttest elhelyezkedéséből a tornácon, hogy amikor rájött a csapdára, egyszerűen vissza akart szaladni a házába.
De most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy minderről egyetlen sor jelent meg a hírekben másnap, és ebben még csak a nevét sem említették meg. A hír annyi volt, hogy egy fegyveres férfit lelőttek a külvárosban.
Nos így bánnak ők azzal, akit el akarnak hallgattatni.
Nem teszik a CNN-re főműsoridőben, nem teszik az újságok címlapjára, nem turnéztatják, még csak a nevét sem említik. De hiszen teljesen logikus, azzal, hogy hírverést csinálsz valakinek, legyen az akár negatív hírverés, akkor is növeled az ismertségét. A Wikileaks nézettsége a szexbotrány óta megnégyszereződött. Csak nem gondoljátok, hogy ezek ennyire fajankók, és erre nem számítottak! A teljes média gyakorlatilag egyetlen "cég" kézben van, pusztán a döntésük kérdése, hogy egy hírről egy szó sem esik, vagy minden híradóban főcím lesz.
William Cooper
További okok, amik arra utalnak, hogy a szivárogtatás szándékos:
- A kiszivárgott anyagok nem tartalmaznak komoly újdonságot.
A közel-keleten harcoló amerikai katonák brutalitásairól már rengeteg anyag látott napvilágot évekkel ezelőtt. Nem hiszem, hogy ez bárkit meglepett volna.
- A megjelent nagykövetségi kábelek pont azokra az államfőkre és tisztviselőkre vetnek rossz fényt, akiket az Obama kormány nem néz jó szemmel. Érdekes módon az Obama adminisztrációra nézve szinte semmilyen rossz vetületű anyag nem jelent meg.
- Julian Assange egy interjúban azt mondta, hogy nincsen globális összeesküvés, csak önérdekek mentén szerveződő korrupt események, melyek együttesen kiadják a jelenlegi helyzetet. És azt is mondta, nem érti miért foglalkoznak az emberek annyit szeptember 11-el.
- A kábelek között semmi nincs, ami 9-11-el lenne kapcsolatos, pedig a legtöbb ember arra lenne igazán kíváncsi. Az hozhatna igazi információs áttörést, de arról egy sor sincs a sok ezer dokumentum között.

És hogy miért lenne jó az elitnek ez az ön-szivárogtatás?
Úgy tűnik, hogy ez lesz most az ürügy az internet komoly megregulázására.
Egyre többen ébrednek az interneten keresztül, és azt mégsem mondhatják, hogy azért zabolázzák meg az internetet, mert azon keresztül egyre többen kezdik látni a globális összeesküvést. Kell egy ürügy a megregulázásra, és ez igen kézenfekvőknek tűnik. Most így katonai titkokra lehet hivatkozni, és megint csak a te biztonságod érdekében cselekedni. Így aztán majd támogatni fogod, hogy csak az publikálhasson az interneten, akinek van hozzá jogosítványa, melyet ugye nem is kétséges, hogy kiknek fognak kiállítani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése